La importància del tovalló a l’espai migdia

La importància del tovalló a l’espai migdia

Aquesta setmana els nens i nenes que han participat en l’espai de blog migdia han decidit fer un treball d’investigació i conscienciació de l’ús del tovalló durant els àpats. Malgrat que recordem contínuament als infants què portar tovalló és bo a l’hora de l’espai migdia, sovint no se li dóna la importància que necessita. Així entre tots hem extret conclusions lògiques de per a què serveix el tovalló i per què és important dur-lo a l’hora de dinar:

Per netejar-se la boca, per no embrutar la taula, per no embrutar-se la roba, per netejar-se les mans, per no haver-te de netejar amb les mànigues…

Volem ressaltar que, com més grans es fan els infants, més reticències tenen a dur el tovalló, ja que el veuen i el recorden com aquell pitet que duien a infantil. Per allunyar aquesta imatge, els nens i nenes de primària poden portar tovallons de tela com els que s’utilitzen a casa i no cal que sigui el pitet. Creiem, així, que cal que tots utilitzem correctament el tovalló i que, malgrat que són més grans i s’embruten menys, també cal que el portin i en facin us.

Aquest any, degut a la nova organització de taules de l’espai migdia, els tovallons els guardem per taules: cada taula té una caixa de fusta on deixar els tovallons i, així tenir tots els del grup-taula junts. Així, els divendres, cada infant n’agafa el seu i el porta directament a la seva motxilla, afavorint la seva autonomia.
És indispensable que els tovallons estiguin marcats amb el nom de l’infant i que aquest sàpiga reconèixer-lo com a propi. Hi ha moltes vegades, però, que els tovallons venen sense nom. Hem estat recollint i recopilant aquests tovallons al llarg del curs, creant una caixa de tovallons extraviats, malgrat que hem preguntat als infants si els reconeixen, han dit que no. Agrairíem a les famílies que hagin trobat a faltar tovallons dels seus fills/es que puguin passar-se a mirar d’identificar algun tovalló que ho facin, ja que se’n recuperarien molts.

Des de l’espai de blog migdia, hem realitzat tres entrevistes a diferents persones del menjador relacionades amb el tema dels tovallons, per veure quina importància se li dóna. A continuació les transcrivim per fer-vos arribar el que hem descobert i investigat:

ENTREVISTA A L’ELOY PÉREZ (P5)
-Hola
-Hola
-Portes tovalló?
-Sí
-Per què?
-Així no m’embruto
-Creus que és important?
-Sí
-El portes cada setmana?
-No sempre, a vegades se m’oblida
-El portaràs a partir d’ara?
-Sí
-Moltes gràcies
-De res

ENTREVISTA A JUAN BALBOA (4t)
-Tens tovalló?
-Sí
-L’utilitzes?
-De vegades
-Avui, perquè no el portes?
-No m’ha donat temps d’agafar-lo
-Creus que és important portar-lo?
-Sí
-Perquè creus que és important?
-Per no tacar-se
-El portaràs a partir d’ara?
-Sí
-Moltes gràcies

ENTREVISTA A NÚRIA LUQUE (Monitora)
-Tens tovalló?
-No
-Per què?
-Per què no en tinc i no hem taco gaire. Quan ets gran no et taques tant
-T’agradaria tenir tovalló?
-Sí
-Per què?
-Quan acabo de dinar tinc les mans brutes i no em puc netejar
-A partir d’ara portaràs tovalló?
-Potser en porto de paper
-Els tovallons de paper generen molts residus…
-Doncs portaré tovalló de roba, cada dilluns.
-Gràcies
A tu!

 

Si cliqueu damunt de la següent imatge podreu accedir a l’àlbum amb la resta d’imatges

IMG_20160223_130430

Aquest article té un comentari

  1. M’encanta! Espero que funcione la campaña 😉

Deixa una Resposta