Consum de fruites i verdures

Consum de fruites i verdures

És ben conegut que un dels aliments que més costa als nens menjar és la verdura, des de l’espai migdia volem promoure el seu consum diari i tractar de disminuir tant com puguem l’aversió d’alguns infants cap a les fruites i verdures .

Considerem que la infància és una època clau en la instauració dels hàbits alimentaris i per tant és molt important conscienciar als més petits sobre els beneficis del consum de fruites i hortalisses així com els inconvenients de no menjar-ne.

Ens agradaria que aquest objectiu fos comú per tots nosaltres i que les famílies des de casa doneu suport a aquest procés. Algunes recomanacions d’experts en nutrició infantil per facilitar la introducció de les verdures en la dieta infantil són:

-Els nens són uns grans imitadors, és recomanable que els adults compartim taula i ens vegin menjar el mateix que ells, a més és aconsellable que disposin de varietat de fruites i verdures a la vista i no cessar en la presentació continua d’aquests aliments. Una exposició reiterada facilita la final acceptació.

-En la mateixa línia cal remarcar l’efecte contraproduent de forçar el consum o castigar si no en mengen. Cal respectar el ritme de cada infant.

-Un bon recurs és introduir les verdures en receptes o aliments que ja els agraden així com jugar amb una presentació atractiva, com fer una pizza de verdures o pastissos de fruita. També resulta molt enriquidor involucrar als petits en la compra i la preparació dels àpats.

Per finalitzar compartim una recepta i us animem a preparar-la a casa en família.

Nuggets de pollastre i verdura

Ingredients per 4 persones:

-1 paquet de minestra de verdures (descongelat)
-1 ou
-250 gr de carn picada de pollastre
-sal i pebre al gust
-pa ratllat

Preparació:
Posar les verdures i l’ou en una batedora i barregem fins que es faci puré. Posar el puré en un bol gran i afegir el pollastre picat i la sal. Barrejar amb una forquilla fins que estiguin ben units. Fer els nuggets amb la massa i passar per pa ratllat, es pot utilitzar un tallador de galetes per tallar el pollastre en formes més divertides.

Traslladar a una safata de forn i fornejar en el forn preescalfat a 200ºC durant 14-16 minuts, o fins que el pollastre estigui ben cuit. Podem servir-ho sol o acompanyat d’alguna salsa.

Us deixem l’enllaç a un article molt interessant relacionat amb el tema.

Fruites i verdures: com incorporar-les a la dieta infantil

Deixa una Resposta