CAPOEIRA

imatge

En el mes de Gener hem obert un espai que es diu “Capoeira”. Aquesta iniciativa va sortir d’un nen de segon. A continuació us expliquem que és la Capoeira, alguns dels moviments més bàsics i la música que fan servir per fer Capoeira.

La Capoeira és un art marcial que va ser desenvolupada al Brasil, probablement a principis en el segle XVI (1500-1599), per descendents africans amb influències indígenes. És un art que inclou diferents aspectes culturals, marcials, esportius y artístics. És un moviment de consciència atlètica que es pot veure, en part, com una dansa, un diàleg rítmic amb una parella al compàs de la música dels instruments tradicionals, i en part com una baralla, una estratègia continguda de moviments d’atac i defensa. És conegut pels seus ràpids i complexos moviments, que utilitzen els braços i les cames per executar maniobres de gran agilitat en forma de puntades , girs i enderrocs , entre d’altres. Hi ha uns cinturons especials de Capoeira que permeten conèixer el grau de cada alumne. Aquests són:

IMATGE1

Unes de les cançons que es fan servir per fer Capoeira són aquestes:

https://www.youtube.com/watch?v=fJc2sb1U1gU

https://www.youtube.com/watch?v=ir6CNo0DOxs&list=RDfJc2sb1U1gU&index=26

 

MOVIMIENTS BÀSICS DE CAPOEIRA

 • Esquiva lateral
 • Esquiva frontal
 • Role
 • Bençao
 • Meia lua de frente
 • Martelo
 • Queixada
 • Armada
 • Meia lua de compasso
 • Macaco
 • Aú role
 • Meia lua solta
 • Chibata presa
 • Quebrada
 • Chibata solta
 • Chapa
 • Chapa em pé
 • Piao de mao
 • Vingativa
 • Banda traçada
 • Banda de frente
 • Rasteira
 • Role giro de costa

 

IMATGE2

Tots aquets moviments si els voleu veure visiteu el vídeo:

https://www.youtube.com/watch?v=zTOUT-rCOWw

 

CRÈDITS

EDICIÓ :

Paula Estrella (4t)

Andrea Galán  (4t)

Ariel Gálvez  (4t)

Noemi Ortega  (4t)

Irene Valverde  (4t)

Felip Pérez (monitor 4t, Espai Migdia)

Deixa una Resposta